Höj inkomsten och ha råd med lånet

Om du har räknat på det lån du planerar att ta och insett att din budget blir lite väl stram när amorteringarna tillkommer, behöver du göra något åt det. Du kan naturligtvis inte ta lån förrän du vet att du kommer ha råd att amortera och därför gäller det att du kommer på en åtgärd snabbt. Du behöver antingen öka inkomsterna, minska utgifterna eller allra helst båda delarna. Som tur är kan det ofta finnas möjligheter att lyckas med detta.

öka intäkter

Egenanställning kan hjälpa

Eftersom du planerar att ansöka om lån utgår vi från att du redan har en inkomst. Du kan naturligtvis börja med att försöka förhandla upp din lön. Kanske är det länge

tjäna pengar

sedan du hade ett lönesamtal senast och då kan det vara hög tid att titta på vad du har åstadkommit på senaste tiden och hur detta bör ge avtryck i lönekuvertet. Ibland kan detta vara allt som krävs för att du ska klara budgeten och då är det förstås riktigt bra. Om du inte får upp lönen till de nivåer du behöver kan du fundera på om du har några talanger som skulle kunna hjälpa dig till extrajobb. Du kan frilansa och ta på dig projekt här och där när tiden räcker till. Numera finns det ett flertal egenanställningsföretag som kan hjälpa dig med faktureringen, se till att skatterna betalas in som de ska och kort och gott tar hand om allt administrativt arbete åt dig. En egenanställning vid sidan av ditt vanliga arbete kan vara precis vad som behövs för att din budget ska gå ihop.

Låna inte mer än du behöver

Även om du lyckas få din budget att gå ihop så är det viktigt att du även funderar igenom hur mycket pengar du behöver låna. Låna inte mer pengar än du verkligen behöver. På så sätt kan du betala av lånet snabbare, och det slipper påverka privatekonomin längre än nödvändigt.

Två långivare vi varmt kan rekommendera är Spargofinans och Nordiclån