Snabblån – Guide till lånprocessen, fördelar och nackdelar

Snabblån är den snabba och smidiga lösningen för privatpersonen som är i behov av pengar utan långa ansökningsprocesser. Det tar vanligtvis inte mer än några minuter att ansöka om ett snabblån, och det lånade beloppet kan användas till i princip vad du än föredrar. Har en vitvara i ditt hem precis brakat samman, har bilen gått sönder eller är det någon annan plötslig brådskande utgift som har dykt upp? Då kan snabblånet vara räddaren i nöden.

Commercial labor agreement or contract, stamped documents and signed documents

Hur ansöker du om ett snabblån?

Att ansöka om ett snabblån är ganska smidigt, och för enkelhetens skull kan det vara en god idé att vända dig till en jämförelsetjänst. Här skickar du iväg en enda ansökan, och sedan får du svar från flera olika långivare, så du får själv möjligheten att välja det erbjudandet som passar dig som bäst. Att fylla i en låneansökan tar som sagt enbart någon minut, och här anger du bland annat vad din inkomst ligger på, hur stort belopp du vill låna samt huruvida du har en medlånsökande eller inte. Läs mer om olika typer av lån genom att klicka här.

Är ett snabblån rätt för dig?

En punkt att ha i åtanke innan du ansöker om ett snabblån är att du inte bara snabbt får beloppet på ditt konto, utan det ska även snabbt betalas tillbaka. I många fall är återbetalningstiden på snabblån så kort som en månad, och därför måste du säkerställa innan du tar ett lån att du verkligen kommer att kunna betala tillbaka det i tid. Så länge det är en garanti att både lånet och eventuella extraavgifter kan återbetalas i tid blir det inga problem för dig att ta ett snabblån.

Om du vill hitta ett annat sätt att göra din virtuella plånbok lite tjockare kan du vända dig till en Ethereum kurs eller kika på andra imponerande kryptovalutor, men var då säker på att du aldrig investerar med mer pengar än vad du har råd till.

Att ta ett lån utan UC

När du har skickat iväg en låneansökan kommer långivaren att ta en kreditupplysning på dig, och genom den här har de möjligheten att få reda på mer om dina potentiella skulder, tidigare lån och kreditupplysningar m.m. Storbankerna går genom Upplysningscentralen (UC) för att genomföra kreditupplysningen, och om det ligger ett stort antal tidigare kreditupplysningar där kan det bli svårare för dig att få framtida låneansökningar beviljade.

När du tar ett lån utan UC vänder sig långivaren till ett kreditupplysningsföretag som inte är just Upplysningscentralen, och därför kommer storbankerna inte att kunna se denna kreditupplysning om du vid ett senare skede ansöker om lån hos exempelvis Swedbank, Handelsbanken eller några av de andra storbankerna. Det är fullkomligt lagligt och gör det helt enkelt smidigare för dig. Med alla ovannämnda punkter i åtanke, gör din egen research för att ta reda på om just ett snabblån blir det bästa valet för dig!