Samla lån

Att ta ett lån för att samla gamla lån och krediter är vanligt och det är vanligtvis ett mycket klokt beslut. Genom att göra detta kan du sänka dina månadskostnader rejält, ibland med flera tusen kronor. Det gäller naturligtvis att du gör ett klokt val av långivare för ditt samlingslån, men om du lyckas med det hela kan du se fram emot en kraftigt förbättrad privatekonomi.

Två långivare vi varmt kan rekommendera är Spargofinans och Nordiclån

Att tänka på när du vill samla lån

Vad ska du då tänka på när du tycker att det har blivit dags för ett samlingslån? Det första och viktigaste är att du ser till att skaffa en bra överblick över dina lån och krediter. Det gäller att du räknar samman dem alla och att du även tar hänsyn till eventuella kvarvarande räntor som måste betalas för att du ska kunna lösa lånen i förtid. För att samlingslånet ska få rejäl genomslagskraft gäller det att du verkligen betalar av alla dina andra lån och krediter, då det är en förutsättning för att du ska lyckas sänka månadskostnaden ordentligt.samla lån

När du har räknat samman alla dina lån och krediter vet du hur stor totalsumman är. Då vet du också hur mycket pengar du behöver låna för att kunna samla alla lån. Det gör också att det blir lättare att hitta rätt långivare. Om du vill göra det riktigt enkelt för dig kan du ta hjälp av en låneförmedlare för att hitta det rätta lånet. Sådana finns det ett flertal på webben och genom en enkel ansökan når du ut till en rad långivare som kan ge dig sina bästa erbjudanden. Även om inte alla anslutna långivare väljer ett komma med ett erbjudande så kan du räkna med att du troligen får några stycken att välja på, vilket också ger dig möjlighet att välja samlingslånet med den lägsta räntan.

Hur betalas ett samlingslån ut?

Nästa steg blir givetvis att acceptera ett erbjudande om lån. Hur samlingslån betalas ut kan variera från bank till bank. Vissa väljer att betala ut hela summan till ditt bankkonto och du får sedan betala in dina lån och krediter själv. Andra långivare ber dig räkna upp vilka långivare du har och hur stora skulder, redan under ansökningsprocessen. De betalar sedan in dessa direkt från banken och du behöver inte bekymra dig om dem längre. Din enda plikt blir därefter att amortera på det nya samlingslånet, vilket naturligtvis blir både enklare och vanligtvis betydligt billigare, än att betala av på en rad olika krediter och lån.

Medsökande kan hjälpa

Att samla lån kan ibland vara rent nödvändigt för att du ska få din månadsbudget att gå ihop. Tyvärr kan det ibland vara svårt att få ett nytt lån om du redan har allt för många andra lån och krediter. Då kan en medsökande öka dina chanser att få lånet beviljat. Om du till exempel har en partner som också har en fast inkomst, kanske han eller hon kan tänka sig att söka lånet tillsammans med dig. På så sätt kan hushållets ekonomi förbättras och ni får troligtvis ett lån med lägre ränta.

medsökande