Betala av alla kontokrediter med hjälp av ett större lån

Om du är van att shoppa kläder, möbler och annat på nätet eller via postorder, har du troligen en och annan kredit som gör att du kan handla först och betala av på köpen vid senare tillfällen. Detta är väldigt praktiskt och enkelt, men det gör också att du riskerar att bli sittande med en rad avbetalningsplaner där det kommer avier varje månad att hantera. Den sammanlagda månadskostnaden kan bli hög och därför kan det vara klokt att betala av samtliga krediter med hjälp av ett större samlingslån.

shoppa kredit

Så gör du

Hur gör du då om du anser att du har dragit på dig för många krediter? Du bör börja med att räkna ihop den totala summan som du är skyldig. På det viset får du reda räknapå hur mycket pengar du skulle behöva låna. När du vet det kan du börja leta efter en långivare att vända dig till. Om du känner dig osäker på vilken långivare som kan erbjuda det bästa lånet kan du istället ansöka hos en låneförmedlare. Din ansökan behandlas då av många olika banker som kan komma med erbjudanden. Du kan då välja det samlingslån som ger dig den lägsta räntan och de bästa villkoren. På din egen kundsida kan du se vilka erbjudanden som kommit, vilken ränta du erbjuds samt månadskostnaden på de olika lånen. Du väljer sedan vilket du vill acceptera. Vissa långivare betalar skulderna direkt till dina kreditgivare, andra betalar ut lånet och låter dig själv hantera inlösen av dina krediter.

Bara en amortering istället för mängder av krediter

Du kan ofta sänka din månadskostnad drastiskt om du blir beviljad ett samlingslån. En annan positiv faktor är att det blir betydligt enklare att hantera dina räkningar, då du plötsligt bara får en amortering att betala än ett flertal. Det blir med andra ord både enklare och billigare tack vare samlingslånet.

Två långivare vi varmt kan rekommendera är Spargofinans och Nordiclån