Snabba lån

Att det ska gå snabbt att låna är viktigt för många. Det kan vara bråttom att få in pengarna på kontot och då finns det inte tid att vänta på processer där det tar dagar att få besked och ytterligare flera dagar att vänta på ett avtal som ska skrivas under och returneras innan pengarna kan betalas ut. Helst ska pengarna betalas ut samma dag, eller åtminstone inom en eller två dagar. Av den anledningen har snabblån blivit oerhört populära. De fyller dessutom en tidigare tom plats på marknaden, då långivare som erbjuder snabblån lånar ut lägre belopp än de flesta banker gör. Om du vill låna några få tusenlappar är det inte aktuellt att vända sig till en bank för att låna, då är det snabba lån som gäller. Vissa kan till och med skicka ut pengar på helgen, se mer här: smslån utbetalning SEB, Swedbank, Nordea eller handelsbanken.

Två långivare vi varmt kan rekommendera är Spargofinans och Nordiclån

Låga belopp och kort handläggningstid

Snabba lån uppskattas dels för att det är enklare att bli beviljad ett lån då det handlar om lägre belopp men även för att de är just snabba. Det går snabbt att ansöka, snabbt att få besked och det går dessutom snabbt att få pengarna utbetalda till bankkontot. Från det att ansökningsprocessen inleds till det att pengarna kommer in på kontot kan det ibland ta ett par timmar. Andra gånger tar det en bankdag för pengarna att komma in, det beror vanligtvis på vilken bank du har ditt konto hos samt vilka banker långivaren samarbetar med.

snabba lån

Lägre krav

Eftersom snabblån är relativt små, det handlar ofta om belopp mellan 500 kronor och 10 000 kronor, även om några större lån också börjar dyka upp, är kraven vanligtvis lägre på låntagaren. De exakta kraven kan variera men vanligtvis krävs det att du har någon typ av inkomst, den behöver dock inte vara speciellt hög. Vidare krävs det att du har fyllt 18 år, även om ett fåtal långivare kräver att du är 20 eller till och med 23 år fyllda. Vissa långivare kräver att du ska vara fri från betalningsanmärkningar medan andra snabblångivare även erbjuder lån till personer med en eller några få anmärkningar. Något som dock brukar resultera i ett negativt besked är om det finns obetalda skulder till Kronofogden.

Välj med omsorg

Att snabblånen är just snabba är naturligtvis positivt ur de flesta aspekter. Det finns dock en risk att den som behöver låna pengar snabbt förivrar sig och ansöker omvälj lån lån hos den första långivare som dyker upp i sökresultaten. Detta är dock ingen god idé. Även om det inte handlar om något speciellt stort lån så är det alltid bra att jämföra olika alternativ och försöka hitta det mest fördelaktiga. Det kan skilja en hel del på kostnader och även på räntenivåerna. Vissa långivare som arbetar med snabblån erbjuder dessutom räntefria lån vid första lånetillfället. Om du tar dig tid att leta upp en av dessa långivare kan du spara flera hundra kronor, ja kanske till och med en tusenlapp med lite tur. Det är alltid klokt att försöka hitta en så fördelaktig uppgörelse som möjligt och just bland snabblånen kan det finnas riktigt stora skillnader.