Låna 15 000 kr för att lösa plötsliga utgifter

Det råder hög inflation i Sverige vilket gör att priserna stiger. Därtill så har kriget i Ukraina bidragit till oroligheter i hela Europa. Med Putins hot om stängda gasledningar varnar ekonomer oss för att elräkningarna kommer att vara skyhöga framöver.

Vi står inför en helt ny verklighet samtidigt som våra boräntor bara tickar uppåt. Allt detta sammantaget bidrar till en stram ekonomi för de allra flesta svenskar. Många är nu oroliga för hur man ska klara de löpande kostnaderna.

Lån till plötsliga utgifter

Ett snabblån kan vara lösningen

Om du har en god ekonomi i övrigt men inte har budgeterat för de plötsliga utgifter som nu uppstår så kan ett mindre lån vara lösningen. Många mindre lån så som snabblån är enkla att få samtidigt som lånen betalas ut snabbt.

Ibland har man inte tid att vänta in den behandlingstid som ett vanligt banklån är förenat med. Med ett snabblån kan du låna 15 000 kr utan UC och få pengarna utbetalda samma dag. Detta räcker för att täcka en oväntat hög elräkning eller andra oförväntade utgifter.

Processen för att ansöka om ett snabblån är enkel. Du ansöker online via kreditbolagets hemsida och identifierar dig digitalt med BankID. Därefter sker en kreditprövning via antingen Creditsafe eller Bisnode.

Du kommer således inte få någon förfrågan i ditt UC register. Detta är en av många anledningar till att många svenskar just väljer snabblån framför ett vanligt lån.

Bra att vara medveten om kostnaderna

Innan du tar ett mindre lån så som ett snabblån eller en kontokredit så kan det vara bra att vara medveten om kostnaderna. Bland annat är snabblån förenad med en relativt hög ränta. Detta då det handlar om en högkostnadskredit.

Utöver ränta så kan det även tillkomma uppläggningsavgift och administrationsavgift. Det du bör titta på för att få en helhetsbild av kostnaderna är därför den effektiva räntan.

Du som tänkt ta ett lån utan UC bör även känna till den korta återbetalningstiden. Ofta om du lånar 15 000 kr eller en annan mindre summa så ska pengarna återbetalas inom 1–3 månader. Detta kan vara svårt för många vilket gör att man bör tänka sig för en extra gång innan man gör en ansökan.

Enkla lån att få

Fördelen med ett snabblån är att det är ett enkelt lån att få. Du behöver ingen hög inkomst eller någon säkerhet för lånet. Vidare så kan du beviljas ett snabblån trots en eller flera betalningsanmärkningar.

Detta till skillnad mot om du ansöker om ett vanligt banklån. Att ta ett snabblån på exempelvis 15 000 kr kommer inte heller att påverka din kreditvärdighet negativt.

Din ansökan kommer inte att bli synlig i UC:s register som är det register som storbankerna använder sig av när dom gör kreditprövningar.

Det finns med andra ord många fördelar med att ta ett snabblån för att lösa plötsliga utgifter. Detta så länge man är medveten om de risker som lånet är förenat med.